English

Na wat surfen op het internet besloten we om een pop-up devil te maken. Eric's site hielp me daarbij de juiste keus te maken voor het mechanisme. Ik besloot te gaan voor het "lowboy" mechanisme. Simpel om te maken en toch zeer goed werkend. Dank je wel Eric voor je goede ideeŽn. Om het goekoop te houden heb ik het machanisme van afval hout gemaakt. De armen heb ik van pvc afvoerbuis gemaakt, makkelijk te vormen door ze te verbinden met bochten die bij de doe-het-zelf shop kunt kopen. Van mijn werk heb ik een pneumatische cilinder geleend welke de duivel omhoog drukt.(zie 1e foto)
                         

Natuurlijk moest de duivel een goed gezicht krijgen. Deze kun je in de feestartikelenwinkel vinden. Uitleg over hoe we de handen hebben gemaakt vind je bij de zombie op deze site. Het uiteindelijke resutaat was best wel een succes. We hadden de duivel op onze party achter de heg van de overburen verstopt. Kijk onder video's om de duivel te zien werken.
Een bewegingsmelder zorgde ervoor de de duivel op het juiste moment omhoog kwam. Wanneer de duivel omhoog kwam werd een aan de constructie bevestigde schakelaar geactiveerd waarmee een kleine recorder in werking werd gesteld. Daarmee hadden we ook het bijpassende geluid.MsMeeple ©